Samassa SoMessa on Nokianvirran koulun virtuaalinen oppimisympäristö.
Tarkoituksena on oppia yhdessä hyödyntämään sosiaalisen median tarjoamia mahdollisuuksia oppimiseen ja yhteydenpitoon.

Saturday 19 February 2011

Välineet käyttöön

Kävimme Katin kanssa eilen Tuunaa tuntisi -messuilla Sammon lukiolla Tampereella.
Kävimme kuuntelemassa yleisluontoisia esityksiä sosiaalisesta mediasta, mutta saimme myös uusia vinkkejä käytännön opetustyöhön.



 
Minä innostuin tällä kertaa eritysesti wikeistä. Siksi loinkin Samassa SoMessa -ryhmälle ensimmäisen yhteisen wikin, joka ainakin alkuvaiheessa on suljettu wiki.

Otin käyttöön Wikipspaces- wikin, koska se vaikutti helppokäyttöiseltä. Erityisen ilahtunut olen siitä, kuinka vaivattomasti siihen kykenee liittämään esim. diaesityksiä ja ilmeisesti myös videoita.





Toivoisin, että kaikki näitä eri foorumeja hyödyntävät käyttäisivät vain sellaista materaalia, jota heidän on lupa käyttää. SlideShare-diaesitykset, TeacherTube-videot ja esim. FLICKR-kuvapalvelun kuvat ovat sellaista materiaalia.

Totta kai jokainen voi laittaa myös sellaista materiaali, jonka on itse tuottanut. Silloin täytyy vain olla tarkkana, millä foorumilla ko. teoksensa julkaisee, jotta ei tule vahingossa luovuttaneeksi tekijänoikeuksia palvelun ylläpitäjälle. Lisää tekijänoikeuksista voi lukea esim. täältä tai uudesta julkaisusta Opettaja tekijänoikeuden verkossa. Vihkonen on tilattu jokaiselle koulumme opettajalla niitä löytyy opettajanhuoneesta.


Tarmo Toikkasen esityksen voit käydä kuuntelemassa klikkaamalla alla olevaa linkkiä. Diaesityksessä näkyvät vain kysymykset, vastaukset voit käydä kuuntelemassa alkuperäisestä esityksestä.




No comments:

Post a Comment

..