Samassa SoMessa on Nokianvirran koulun virtuaalinen oppimisympäristö.
Tarkoituksena on oppia yhdessä hyödyntämään sosiaalisen median tarjoamia mahdollisuuksia oppimiseen ja yhteydenpitoon.

Äidinkieli ja kirjallisuus

SYKSY 2013

Edellisenä lukuvuonna emme hyödyntäneet sosiaalista mediaa äidinkielen tunneilla. Teimme muutaman ryhmätyön googlen dokumentteja hyödyntämällä. Tänä lukuvuonna koulullamme on käytössä Edu2, joka toivottavasti osoittautuu hyväksi valinnaksi.

Wikien käyttö muuttui viime vuonna hankalammaksi, koska oppilaille pitää olla omat, opettajien luomat tunnukset. Sen vuoksi emme käyttäneet vanhoja wikejä lainkaan.

Tänä syksynä aloitan uuden Kieli ja kirjallisuus -blogin, johon kirjoittelen tunneilla käsiteltävistä aiheista. Se on oppilaille suunnattu blogi, jota he voivat käyttää vaikkapa mallina omille blogeilleen.

SYKSY 2011


KIRJALLISUUS

Kaikille luokka-asteille tarkoitettu Lukutoukka-wiki löytyy koulun kotisivujen ÄIDINKIELI-sivun KIRJALLISUUS-välilehdiltä. Lukutoukasta löytyy kirjavinkkausideoita ja oppilaat voivat jättää sinne omia arvioita kirjoista sekä vinkkejä ja lukuhaasteita kavereille.

KIRJA-ALLERGIA on kaikille lukemista karttaville tytöille ja pojille. Sinne on koottu vinkkejä hyvistä ja helppolukuisista kirjoista, joista voi aloitella omaa lukuharrastusta.

NYKYKIRJALLISUUS

9.luokka

9B ja 9E aloittavat tämän syksyn nykykirjallisuuden projektilla. Jokainen oppilas valitsee oman nykykirjailijan. Projektiin liittyvä wiki-sivusto löytyy koulun kotisivujen ÄIDINKIELI-sivulta.




KEVÄT 2011

MAAILMAN KIELET

9. luokka

9E luokka opettelee tänä keväänä wikien käyttöä äidinkielen opiskelun tukena.
Oppilaat voivat hyödyntää wikiä tiedon keräämiseen ja he tekevät tuosta materiaalista portfolio-töitä omaan kirjoitelmavihkoonsa. Vihkoportfolion voi halutessaan korvata juuri tätä tehtävää varten luodulla blogilla tai omalla wikillä.

Oppilaat löytävät wikin koulumme kotisivuilta salasanan takaa.


KIRJALLISUUS

8. luokka

Koulumme kotisivuilta löytyy kahdeksannen luokan kirjallisuuden opiskelun tueksi neljä erillistä sivustoa.
Osallistu keskusteluun ja tule yhdessä rakentamaan omaa Kauhugalleriaa, Rikoslaboratoriota, Rinnakkaismaailmaa ja Kahdeksatta ulottuvuutta. Kirjautumissalasanan voit pyytää opettajalta.

..