Samassa SoMessa on Nokianvirran koulun virtuaalinen oppimisympäristö.
Tarkoituksena on oppia yhdessä hyödyntämään sosiaalisen median tarjoamia mahdollisuuksia oppimiseen ja yhteydenpitoon.

Thursday, 24 March 2011

Wikittelyä

Olen nyt testannut muutaman viikon wikiä yhdeksäsluokkalaisten opetuskäytössä. Aluksi uuden työkalun opettelu oli totta kai työlästä ja tuntui, että oppilaat viettävät sittenkin enemmän aikaa facebookissa kuin oppimistehtävien parissa.

Olen kuitenkin jatkanut työskentelyä systemaattisesti ja nyt alkaa tulokset jo näkyä. Oppilaat ovat selväti motivoituneempia etsimään tietoa ja tuottamaan tekstiä, kun sen voi tehdä koneella. Opettajana on vain huolehdittava, että tehtävät on tarpeeksi selvästi ohjeistettuja ja että oppilaat tietävät, mitä asioita kussakin tehtävässä arvioidaan.

Oppilaat ovat etsineet tietoa eri murteista ja tällä viikolla he ovat keskittyneet nimistön tutkimiseen. He ovat nyt saaneet ohjeet kahteen ns. portfoliotehtävään, jotka he saavat laatia koneella ja lähettää koulun kotisivujen linkin kautta minulle sähköpostitse.

Olen myös kokeillut wikin käyttöä tukiopetukseen ja S2-opetukseen. Toivottavasti muutkin innostuisivat siitä, jotta voisimme hyödyntää sitä oppiaineiden integroinnissa. Nyt tarvitsisin nimittäin jelppiä Nokian paikannimistön selvittämisessä? Sattusiko kukaan historian tai maantiedon opettaja olla selvillä Nokian paikannimistä ja niiden syntyhistoriasta?

No comments:

Post a Comment

..